Kuzey kutbunun hep üstündesin, pusulam seni gösterir her zaman. Hey ya hey ya heya hey, o hey. Ağaçlar Kuleli Şatolara dönüşür.

29 Ekim 2012 Pazartesi

El yapımı fener


Fener yapımı

Fener alayı yürüyüşü için yaptığım korsan temalı fener :) Zımbalamada biraz sorun yaşadım..Yapılışı çok basit; 2 adet oluklu karton, 2 adet mukavva, yağlı kağıt (Kırtasiyelerde özel kağıtlar var), delgeç, zımba, uhu, pergel, tel ve boya malzemesi

İlk önce oluklu kartondan, pergel yardımıyla 2 büyükçe daire formu çizip, kesiyoruz. Aynı işlemi mukavvaya da yapıyoruz. Şimdi tekrardan, her bir daire'nin ortasına yuvarlak bir pencere açıyoruz:) (maket bıçağı ile kolaylıkla kesebilirsiniz) Kestiğimiz daire şekillerini, 1 mukavva, 1 oluklu karton olmak üzere birbirine yapıştırıyoruz. Yapıştırma işlemini tamamladıktan sonra elimizde 2 adet yuvarlak şekil olması gerekiyor. Tekrar mukkava'yı alıp boylu boyunca ve 10-15 cm genişliğinde bir dikdörtgen kesiyoruz. Oluklu kartona da aynısını tekrarlıyoruz ve her iki parçayı birbirine yapıştırıyoruz. Yağlı kağıtları dairelerin içte kalan kısmına yapıştırıyoruz. Şimdi elimize aldığımız o uzun dikdörtgen parçayı, 1 cm genişliğinde kıvırıp, 1. dairenin herhangi bir ucuna birleştirip, zımbalamaya başlıyoruz. Aynı işlemi 2. daire'ye de yapıyoruz. - Anlatması yapmasından daha zormuş:)

Fenerimizin bitmesine az kaldı:) zımbalama bitti..süslemeye geçebilirsiniz:) Fener'in içine tea light mum ve altlık (plastik çay tabağı) yerleştirin. Son olarak, fener'in her iki tarafına, tel'i geçirebilmeniz için, sivri bir şeyle birer delik açın..ve bitti :)







sevgiyle kalın..


2 yorum:

  1. vayyy bu çok güzl olmuş ben kağıtlarda pek başarılı değilim :( ama keçe eva filan derseniz iyiyim :)

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim Birgül:) keçe çalışmalarını gördüm, gayet başarılısın:) kağıt işleri biraz sabır gerektiriyor ama zevkli bir uğraş;)

    YanıtlaSil